Onko tuttua? Saatko kuulla tai lukea tekeväsi kaiken koiran kanssa ihan väärin? Julkaisitko koirastasi kuvan sosiaalisessa mediassa ja sait kuulla, että koira istuu tai seisoo väärin? Sillä on väärät varusteet päällä ja se on ehdottomasti aivan liian lihava. Kuvasta näkee ihan selvästi, että koirasi asenne on ihan väärä ja sen kintutkin ovat väärät. Kuvasta voi myös päätellä, että lattioillasi on väärät matot ja ruokakuppi, joka oikealla näkyy on väärä. Koirat eivät tarvitse kuppeja ja jos tarvitsevatkin niin vain keskiviikkoisin ja torstaisin.

Kävelitkö kadulla koiran kanssa ja vastaan tuleva henkilö huomautti, että väärin! Koirasi on väärällä puolella katua. Sillä on aivan vääränlainen talutin ja sen lisäksi se on aivan liian kiinnostunut siitä mitä on taskussasi. Sehän suorastaan kerjää. Ja se on väärin! Vai satuitko kiristämään talutinta juuri väärässä kohdassa? Kulkiko koirasi väärässä paikassa ja haisteliko se väärää tolppaa?

Ohitiko toisen koirakon? Teit senkin kuitenkin ihan väärin! Menittekö liian läheltä ohi vai kiersittekö liian kaukaa? Olitko niin totaalisen hölmö, että laitoitkin koirasi istumaan vai käännyittekö ympäri ja lähditte toiseen suuntaan? Palkitsitko tuossa tilanteessa koiraasi vasemmalla vai oikealla kädellä? No samapa se, teit kuitenkin kaiken ihan väärin?

On ihan väärin hankkia ylipäätään koiraa tähän maailman tilanteeseen. Jos menit tekemään sen mokan, niin otit kuitenkin väärän rodun edustajan. Jos et ottanut rotukoiraa, niin otit sitten sekarotuisen piskin ja sekin on ihan väärin. Otitko rescue-koiran. Väärin! Kasvattajaltakaan ei voi koiraa ottaa, sillä ne kaikki teettävät pentuja pelkkä rahankiilto silmissään ja naittavat kaikki omat koiransa ristiin rastiin, eivätkä ymmärrä kasvattamisesta hölökäsen pölähtävää.

Haluatko harrastuskoiran? Väärin! Käyttökoiran? Väärin! Käytät koiraasi kuitenkin vain pihalla pissalla. Otit siis vain pelkän lemmikkikoiran. Sekin on väärin, sillä eihän se nyt pelkkänä lemmikkinä voi olla tyytyväinen. Perheenjäsen. Höpöli höps. Koiran paikka perheessä on…. kyllä sinä tiedät. Sekin tosin on ihan väärin.

No koska sinulla nyt on se pentu siellä kotona, niin menitkö pöljä sen kanssa koirakouluun? Etkö mennyt koirakouluun? Menitkö niille kamalille maksullisille kursseille, jossa nyhdetään pennunomistajalta viimeisetkin roposet ja opetetaan pentuja ihan väärin?

Vai menitkö paikalliseen harrastuskerhoon oppimaan koirankoulutusta. Ne nyt ei ainakaan osaa mitään, koska opettavat koiria ihan väärin. Eipä tuosta teidän rekusta muutenkaan taida mitään tulla. Se on väärin sosiaalistettu, väärään aikaan luovutettu ja ihan vääristä vanhemmista ja väärältä paikkakunnalta kotoisin.

Palkitsetko koiraasi hyvästä käytöksestä? Väärin! Palkitset kuitenkin väärällä palkkiolla. Ruualla? Väärin. Et missään tapauksessa löydä sellaista ruokapalkkiota, joka olisi hyvä ja terveellinen ja sen lisäksi vielä oikea. Kaupan hyllyt notkuvat aivan vääränlaisia herkkupaloja. Älä käytä niitä! Leluilla ja leikillä. Aivan väärin! Eihän koiran palkitsemisessa tarvita kuin rapsu ja kiitos ja sekin on kovin väärin.

Ajoitat palkkiosi väärin, opetat vääriä käytöksiä väärin ja väärin menee tuo seuraamiskuviokin. Väärin hypätty ja väärin pujoteltu, väärin tehty paikallapysyminen ja tuo kauhea luoksetulo- se se vasta väärin menikin? Nolla pistettä.

Koiraasi on koulutettu väärin. Se on perheen keskipiste tai sitä ei huomioida tarpeeksi. Se ei pääse riittävästi ulos ja sitä ulkoilutetaan liikaa. Se nukkuu väärässä paikassa ja väärään aikaan eikä sille koskaan kerrota, että se tekee kaiken aina väärin. Teillä on huono suhde, oli se millainen tahansa. Turha inttää vastaan. Siksi teillä on nyt käytösongelma. Siksi, että teet kaiken väärin.

On aivan sama mitä koirallesi syötät. Se on kuitenkin väärää ruokaa, eikä sillä koira pysy hengissä. Nappulaa, raakaa, luita, kotona valmistettua, kiinasta tuotua, puolasta rahdattua, kotimaista tai Marsista lennätettyä. Väärin!

On myös aivan mahdotonta omistaa juuri sopivassa kunnossa oleva koira. Se on vääjäämättä liian lihava ja liian laiha. Sillä on huono turkki ja vääränlainen kampaus. Sillä on liian pitkät kynnet ja ne on aina leikattu ihan väärin.

Ihminen ei mitenkään pysty myöskään hoidattamaan koiraansa millään eläinlääkärillä, koska ne ovat kaikki ihan vääränlaisia. Liian isoja ja liian pieniä. Liian kalliita ja aivan liian ahneita. Hoidatat koiraa aivan liikaa ja aivan liian vähän. Et maksa tarpeeksi tai maksat liikaa, koska sinulla on vakuutukset väärässä paikassa.

Tuntuuko tutulta? Väärin!

Tiedän, että tämä kirjoituskin on väärin kirjoitettu. Teksti on liian pitkä ja siinä on liikaa toistoa. Se on siis tehty ihan väärin. Olisihan ihan mahtavaa, jos kukaan ei omistaisi yhtään koiraa ja kaikki osaisivat kirjoittaa asiallisia blogi-kirjoituksia. Ei tarvitsisi koskaan kertoa kenellekään, missä menee väärin.

Raikkain syysterveisin: Sanna ja Rauha ja Justiina