P.SnackmealotpääTässä käyttöohjeessa kerromme kuinka lataat koiranpentusi. Noudata käyttöohjetta ja seuraa lataamisohjeita askel askeleelta. Ole ystävällinen ja tutustu huolellisesti käyttöohjeeseen. Näin hankkimasi tuote pysyy kunnossa ja tuottaa sinulle suurta iloa elämänsä aikana.

Kotiin vieminen

Vie koiranpentusi kotiin mieluiten kantamalla sylissä. Se saattaa automatkalla hiukan vuotaa jommasta kummasta päästään, mutta paperilla saat pyyhittyä pahimmat roiskeet näppärästi. Älä yritä tukkia vuotoa, se on täysin normaalia.

Kun pääsette kotiin, anna tuotteen köpsytellä (kävellä tai juosta) ympäri uutta asuinpaikkaansa. Tässä vaiheessa voit tarjota sille ruuan, joka on pakkauksessa mukana. Yleensä tämä malli nauttii ruokaa heti. Ei kuitenkaan pidä huolestua, jos se ei syö. Nyt tuote on valmiina ladattavaksi.

Laturi voi olla pehmeä tai se voi olla ihan vain kovalla lattialla tai jonkin huonekalun alla. Kun pentu makaa paikallaan se latautuu itsekseen. Laturi on langaton.

Pennun ohjelmointi

Pennussasi on sisällä käyttöjärjestelmä, joka on siihen valmiiksi ladattuna. Tehdas ei voi täydellisesti vastata siitä, minkälaisia ominaisuuksia siihen on päässyt, sillä laite on niin hieno, että kukaan ei täysin tiedä kuinka se toimii. Tarkkailemalla laitetta saat kuvan siitä minkälaisia ominaisuuksia se on saanut. Jokainen tuotteemme on täysin uniikki.

Tuote sisältää valmiiksi ladattuja käytöksiä ja tehtaalla siihen on asennettu joitakin hyviä ominaisuuksia, joita on myös vahvistettu. Nämä ovat kuitenkin hyvin yksinkertaisia ja sinulle jääkin tehtäväksi hioa valmiita käytöksiä ja ohjelmoida sellaisia  uusia käytöksiä, joita tarvitset ja joita tuote tarvitsee pysyäkseen ehjänä.

Tärkeää

Älä koskaan missään tilanteessa käytä voimaa tai väkivaltaa, vaikka tuote tuntuukin olevan välillä hankala. Tämä laite menee rikki sellaisesta, eikä sitä pysty täydellisesti koskaan korjaamaan. Älä myöskään huuda ja räyhää, laite ei ymmärrä sellaista, vaan se pelästyy. Tämä laite on sellainen, jota kohdellaan aina kauniisti ja kunnioittaen.

On myös tärkeää ymmärtää, että laite ei ymmärrä mitään puhuttua kieltä. Siihen on asennettu kieli, jota puhutaan elein ja liikkein. Joitakin kurkkuääniä, kuten haukkumista ja murinaa ilmenee yksilöllisesti. Omistajan on nähtävä hiukan vaivaa ymmärtääkseen laitteen koodia. Siihen on olemassa omia oppaita, joita voi löytää mm. kirjakaupoista. Kysy laitteen valmistajalta suositeltavia, sillä virheellinen manuaali voi ja rikkookin laitteen lopullisesti.

Perus ohjelmointi

Tämä laite on oikeastaan suunniteltu hiukan toisenlaiseen tarkoitukseen, kuin mitä sen käyttötarkoitus on nykyaikana. Siksi on tärkeää alusta alkaen pohtia minkälaisia ominaisuuksia halutaan nähdä ja mitkä ovat sellaisia esiin putkahtelevia käytöksiä joita ei juurikaan tarvita.

Suurin osa laitteeseen asennetuista käytöksistä eivät suoraan sovellu ihmisen käyttöön. Esimerkkeinä mainittakoon seinien ja ihmisen irtaimen omaisuuden järsiminen ja pureskelu. Myös polttoaineen itsenäinen hankkiminen saattaa osoittautua hankalaksi toiminnoksi. Tällä tuotteella on myös kyky lisääntyä toisen samanlaisen kanssa ja sekin voi olla hiukan hankala ominaisuus. Tehdas tekee paljon tuotekehittelyä, mutta näistä ominaisuuksista ei vielä ole päästy kokonaan eroon.

Yksinkertaista

Laite toimii niin, että se lisää sellaisia toimintoja, jotka vahvistuvat joko poletista tai muusta sellaisesta, joka tuottaa laitteelle mielihyvää. Mielihyvää tuottavia ja käytöstä lisääviä asioita on paljon ja ne tunnistaakin siitä lisääntyykö jokin käytös.

Jos käytös lisääntyy, niin jokin sitä vahvistaa.

Koska tämä tuote on uusi, ei sillä ole kovalevyllä vielä paljoakaan vakiintuneita virtapiirejä. Sinun tehtäväsi on luoda alusta alkaen oikein toimivia piirejä. Näitä luodaan toistamalla riittävän usein oikeaa toimintaa ja pitämällä huolta siitä että väärät toiminnot eivät vahvistu.

Valitettavasti tuote rakentaa joka hetki uusia piirejä ja siksi on kovin tärkeää, että ikävät tai laitteelle haitalliset toiminnot eivät pääse vahvistumaan. Ja muutama toisto esim. autosta ulos ryntäämiselle vahvistuu hurjasti ja vakiintuu erittäin nopeasti pysyväksi piiriksi laitteen kovalevylle.

Koita tehdä siis alusta alkaen laitteelle toivottavat käytökset kannattaviksi.

Jos jokin hankala käytös pääsee vahingossa vahvistumaan, voi sen yrittää sammuttaa. Sammuttaminen tapahtuu siten, että laite ei saa vahvistetta käytöksestä. Hankalissa tilanteissa kannattaa ja pitää ottaa yhteys valmistajaan.

Ehdollinen vahviste

Laitteeseen ladataan ehdollinen vahviste. Lataaminen on hyvin helppoa ja tapahtuu siihen kehitetyillä ohjelmointi poleteilla. Laitetyyppi on sellainen, johon useimmat poletit sopivat. Varaa käteesi tai pöydälle kasa pieniä poletteja. Kokeile, että ne maistuvat laittelle hyvin. Tämän jälkeen painat lisävarusteena tullutta vahvistinta (naksutin) ja annat laitteelle suuhun poletin. Toista noin 20 kertaa peräkkäin.

Voit käyttää lisälaitteen sijaan myös ääntä ehdollisena vahvisteena, sillä tämä uuden sukupolven tuote toimii myös sellaisella. Äänen on hyvä olla lyhyt ja sellainen, jota on helppo toistaa samalla tavalla. Jep, hyvä, joo, jee tai jaa ovat suositeltavia ääniä. Myös yksinkertainen omalla kielellä tehtävä naksautusääni on varsin käyttökelpoinen.

Toista ohjelmointi vielä pari kertaa. Tämän jälkeen siirry ulos pihallesi ja suorita ohjelmointi uudelleen. Polettiproseduuri pitää toistaa vielä muutamissa eri paikoissa, jotta se varmasti on uponnut käyttöjärjestelmään pysyvästi.

Voit ladata myös rauhoittava tai kiihdyttävän ehdollisen vahvisteen. Kiihdyttävän vahvisteen saat kun käytät polettina vaikkapa pallonheittoa tai leikkiä tai jotain muuta kiihdyttävää ja erityisen hauskaa toimintoa.

Useimmat tämän mallin laitteet toimivat poleteilla. Jos näin ei ole, ota yhteys valmistajaan.

Onneksi olkoon. Nyt sinulla on toimiva näppäin, jolla voit ohjelmoida laitteeseen hyödyllisiä taitoja.

Tämä tapahtuu esimerkiksi niin, että kun laite tekee jotakin mitä haluat vahvistaa painat lisälaitteen nappulaa tai päästät ohjelmoimasi äänen. Sen jälkeen annat laitteelle palkkion. Poletin tai jonkin muun ihanan asian.

Esimerkiksi istuminen. Kun laite istahtaa, paina lisälaitetta, laita käsi taskuun ja anna poletti. Toista lukuisia kertoja eri paikoissa. Toista myös pikkuhiljaa vaikeammissa ja vaikeammissa tilanteissa.

Laitteen ominaisuudet

Uuden sukupolven koiranpentu on siitä erityisen hieno, että se kaikella kapasiteetillaan yrittää ymmärtää omistajaansa. Se käyttää kasvojen ilmeitä ja muita omistajan lähettämiä signaaleja hyväkseen taitavasti. Lisäksi se oppii jatkuvasti taitavammaksi. Se toimii parhaiten kun signaalit ovat hyvin selkeitä ja aina samanlaisia.

Tämä laite kasvaa ja kehittyy parhaiten kun sitä pidetään hyvänä ja rapsutellaan ja kehutaan paljon. Kun hellit ja hoidat labradorimallin pentuasi, saat myös itse ihanan oksitosiiniryöpyn ja olo tuntuu mahtavalta.

Parhaimmillaan tuote on iloisena ja onnellisena ja sille on luotava turvallinen ja hyvä olo. Tämä saa sen tekemään ihmisen toivomia asioita ja samalla se vaikuttaa omistajan omaan hyvinvointiin erityisen positiivisesti.

Kun pidät pentua hyvin, kestää se pitkään ja tuo valtavasti iloa ja hyvinvointia omille ihmisilleen.

Uutta laitetta ei saa rasittaa liikaa. Sitä ei myöskään kannata yrittää väsyttää, jotta se viettäisi aikaansa laturissa pidempään. Väsyttäminen aiheuttaa uudessa laitteessa usein error- virheilmoituksen tai pahimmassa tapauksessa jo TILT- tilan. Tällöin laite on koodattava uudelleen ja oltava tarkkana siitä että se ei toistu.

Järjestä laitteelle runsaasti ulkoilua ja virikkeitä. Lataa siihen hyviä käytöksiä ja anna sen levätä riittävästi. Olet jo saanut erikseen ohjeet polttoaineen lisäämisestä ja muista yleisen hyvinvoinnin asioista.

Paljon onnea uudesta koiranpennusta. Tämä teksti on kirjoitettu kieli poskella, sillä kyllähän me kaikki tiedämme, että koira ei oikeasti ole kone. Ohjelmointi kuitenkin tapahtuu kertomallani tavalla. Jos ohjeissa on jotain epäselvää, ota yhteys valmistajaan. 🙂

T: Sanna